Hyggemor

lørdag den 17. december 2011

Verdens nemmeste boller

Det er disser her, som jeg bagte i morges til morgen mad. Og hvem synes ikke at friskbagte boller til morgenmad er lækkert?
Nu lyder det måske meget overskudsagtigt at stå og bage boller om morgenen, men dejen blev rørt sammen i går aftes. Den har så stået i køleskabet natten over og hævet og er dermed klar til at blive bagt næste morgen. Opskriften er efter mit hoved og man kan stort set bruge lige hvad man har lyst til hvad angår meltyper og "fyld".
Ca. ½ liter lunkent vand
25 gr. gær
Ca. en tsk. salt

Rør gær og salt ud i det lunkne vand og tilsæt mel. I disse boller har jeg brugt ca. lige dele grahamsmel, durummel og hvedemel. Dejen skal have konsistens som en tyk havregrød og derfor skal den kun røres godt sammen, ikke æltes. Hvis man vil have andet i udover mel, kan man f.eks bruge: Havregryn, solsikkekerner, revet gulerod, hørfrø, andre kerner og meget meget mere. Dæk skålen til med film og prik huller heri. Sæt skålen i køleskabet natten over. Næste dag sættes dejen på en bageplade med bagepapir med to spiseskeer. Drys evt. med birkes, sesamfrø, hørfrø eller solsikkekerner. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.  Af denne portion bliver der ca. 8 boller, alt efter størrelse.
Jeg har tit bagt disse boller til morgenmad i weekenden, fordi de er så super nemme og lækre. Det gode er, at de jo kan varieres i det uendelige.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar