Hyggemor

lørdag den 10. december 2011

Brændte mandler

Her til eftermiddag fik jeg lige lavet en gang brændte mandler. Det er min egen opskrift og er lidt på slum, men jeg skal prøve at komme med en opskrift her.

200-250 gr. mandler
ca. 2½ dl. florsukker
ca. ½ dl. vand
Kanel efter smag

Sæt mandlerne i oven på en brade i ca. 5 min. ved 200 grader. Bland florsukker, vand og kanel på en pande og rør til det ligner en tynd glasur. Varm "glasuren" op og lade det koge lidt ind inden mandlerne kommer på. På et tidpunkt bliver sukkeret hvidt, men lad panden blive på varmen alligevel.
Når sukkeret begynder at karamelisere skal der skruges ned for varmen. Når mandlerne er flot gyldne tages de af varmen og spredes ud på et stykke bagepapir. Sørg for at skille dem nogenlunde ad så det ikke er en stor klump. Når de er afkølede skilles de helt ad. For at undgå de klistrer for meget til fingrene, kan man smøre lidt madolie på fingrene.
Så er de klar til at blive spist. Jeg tvivler på at denne portion holder weekenden over :-)

3 kommentarer:

  1. Vi har også lavet brændte mandler i dag og brugt din opskrift de er rigtig gode, vi har også lavet saltmandler. Og vi har også købt juletræ i dag :-)

    SvarSlet
  2. namnam, elsker brændte mandler og det ser jo slet ikke så svært ud så det må da prøves

    SvarSlet
  3. Ja sådan en portion brændte mandler har kun et minus, de forsvinder alt for hurtigt ;o) Det er guffeliguf for ganen :o))

    SvarSlet