Hyggemor

mandag den 29. august 2011

Marineret nakkekotelet m. fennikel/spidskålsalat

Jeg havde aldrig drømt om at jeg skulle komme til at holde så meget af denne salat, som jeg gør nu. Sammensætningen lyder måske meget speciel, men det smager bare så godt. Og de marinerede nakkekoteletter passer rigtig godt til, synes jeg.
Fennikel/spidskålsalat:
½ fintstrimlet fennikel
½ fintstrimlet spidskål
10-15 mynteblade også i fine strimler

3 spsk. æbleeddike
4 spsk. ahornsirup

Skær fennikel og spidskål i fine strimler og bland det i en skål. Rør æbleeddike og honning godt sammen, bland det i salaten og lad det trække et par timer.
Myntebladene strimles fint og blandes i salaten lige inden servering. Vær varsom med mynten, for smagen trænger meget igennem.

Marinaden til koteletterne:

1½ dl. Soya
1 dl. Olie
2-3 fed presset hvidløg
1 spsk. engelsk sauce
Kværnet peber
Tabasco

Lad kødet marinere i mindst et par timer, men gerne natten over. Jeg har fået opskriften fra min svigermor, som har brugt marinaden til svinemørbrad, som også smager super godt.
Kødet og salaten kan serveres med kartoffelbåde og kold sauce af creme fraiche, hakket persille, dild, purløg, salt og peber.
Velbekomme!



3 kommentarer:

  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  2. Ser så godt ud, og der var jo lige marinaden du har snakket om. Den skal jeg have prøvet af, mmmmm!

    SvarSlet