Hyggemor

lørdag den 4. februar 2012

Hindbærsnitter

Endelig fik jeg bagt denne yndling, som jeg længe har haft lyst til. Jeg blev bestemt ikke skuffet over resultatet....mums hvor er de gode.

Hindbærsnitter (ca. 12 stk.)
400 gr. hvedemel
100 gr. mandelmel (mandler som er blendet meget fint)
50 gr. flormelis
300 gr. blødt smør
2 æggeblommer

Hvedemel, mandelmel og flormelis røres sammen i en skål. Smuldr smøret i og ælt til det hele samler sig. Tilsæt æggeblommer og ælt det godt sammen. Pak dejen ind i film og læg det i køleskabet ½ times tid. Del dejen i to og rul det tyndt ud til to firkanter. Læg den ene på en bageplade med bagepapir og smør ca. 200 gr. hindbærsyltetøj på og læg derefter den anden plade ovenpå. Tryk forsigtigt så evt. lufthuller forsvinder. Prik med en gaffel og bag ved 200 grader i ca. 20 min.

Glasur:
Ca. 4 dl. flormelis
Saften af 1 citron

Rør glasuren godt sammen. Den skal være rimelig tyk, men spæd evt. op med vand hvis citronsaften ikke er nok. Hæld glasuren over den let afkølede kage og drys med krymmel mens glasuren stadig er våd.
Skær kagen ud i passende str. snitter. Jeg lavede dem ca. halvt så store som dem man køber hos bageren.

Velbekomme og rigtig god weekend :-)



1 kommentar:

  1. Uhhhhm hindbærsnitter i selskab med en varm kop kaffe eller the, det kan da få englene til at synge. Dén opskrift skal helt sikkert afprøves inden længe, tak for den søde.

    SvarSlet