Hyggemor

fredag den 4. november 2011

Simremad

Jeg elsker simremaden der ligesom hører til denne årstid. En af favoritterne er Osso Buco, men nu har jeg også en svaghed for italiensk mad :-)
Forleden aften lavede jeg Osso Buco, som stod og hyggede sig på kogepladen i hele tre timer.
 Osso Buco med kartoffelmos og granulata:
4-6 skiver kalve- eller okseskank
3 løg
5 gulerødder
5 stilke bladselleri
1 lille pose perleløg
2 spsk. olie
50 gr. smør
2 dåser flåede tomater
3 spsk. koncentreret tomatpuré


2-3-dl. hvidvin
Salt og peber
Krydderbuket:
5 stilke persille
1-2 laurbærblade
2 kviste timian

Granulata:
Finthakket persille
Reven skal af 1 citron
2 fed fintrevet hvidløg



Giv kødskiverne et par snit i kanten, så de ikke danner skål under stegningen. Pil løgene, og skær dem i både. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær bladsellerien i skiver.

Varm olie og smør i en stor gryde og brun kødstykkerne. Tag dem op. Svits grøntsagerne og læg kødet tilbage i gryden.
Tilsæt flåede tomater, tomatpure og hvidvin. Krydr med salt og peber og kom krydderbuketten i gryden.

Læg låg på, og lad retten simre ved svag varme i 2-3
 timer.

Serveres med kartoffelmos og granulata.

Jeg havde desværre glemt at købe bladselleri, så det måtte jeg undlade. 
Velbekomme!







3 kommentarer:

  1. Simre mad er bare en af efterårets og vinterens goder, og den du har lavet der er da bare creme de la creme. Jeg så denne her:
    http://www.valdemarsro.dk/gryderet-med-peanutbuttersauce/
    den anden dag, måske det kunne være et kommende projekt ;o)
    Knus og krammer

    SvarSlet
  2. Det smagte også skønt :-) Ja jeg så inde hos Liselotte at hun havde lavet det med peanutbutter. Jeg tænkte at det også kunne smage godt i en karryret. Kram :-*

    SvarSlet
  3. Mmmm osso bucco er bare lækkert. Lavede det selv i går, dog i ovn.
    Jeg valgte så at tage kødet op og skære benene fra (ja de faldt jo nærmest selv fra), grøntsager og væde fik en tur i blenderen og blev til den lækreste sovs, som ikke behøvede yderligere jævning. Årsagen til det lille stunt er min meget grøntsagsforskrækkede familie, der aldrig ville have smagt på noget med synligt kogte gulerødder og løg. Men sovsen ville de godt smage.
    Vi fik vilde ris til, men næste gang skal det være kartoffelmos, så man rigtig kan føle sig forædt bagefter!

    SvarSlet