Hyggemor

torsdag den 19. januar 2012

Fisk i butterdej med beurre blanc sauce

Så er jeg tilbage her ovenpå jul, nytår og et par fødselsdage. Det er ved at være noget tid siden jeg lavede denne ret, men den fortjener at blive vist, for den smager bare så godt. Den er lavet med kraftig inspiration fra James Price og Mette Blomsterberg. Jeg kunne ikke finde opskriften på nettet, så jeg prøvede at genskabe den inde i mit hoved :-) Opskriften her er til 2 personer.
Start med beurre blanc saucen, for den skal stå og koge ind og det tager noget tid.

Beurre Blanc sauce:
Ca. 3 dl. hvidvin
Et mellemstort løg i tern
Et nip salt og ca. 6 hele peberkorn

Alle ingredienser koges op i en gryde, skru ned for varmen så det småkoger. Lad det koge ind til ca. det halve (UDEN låg) og hæld det derefter gennem en sigte. Lige inden servering koges det op igen og der piskes kold smør i.  Mængden af smør er efter smag, men ca. 100 gr. er nok meget passende.

Fisk i butterdej:
3 plader butterdej (optøet)
1 porre
3 gulerødder
3 torskefileter (eller anden hvid fisk, f.eks. sej)
Salt og peber.

Skær porren i ca. ½ cm tykke skiver. Skræl gulerødderne og lav strimler med skrælleren af gulerødderne. Sautér grøntsagerne et par min. på panden og krydr med salt og peber.
Læg 3 halve butterdejsplader ovenpå hinanden og rul dem ud til en tynd plade. Læg pladen ned i en skål på ca. 10 cm. i diameter. Fyld ca. 2/3 op med de sauterede grøntsager.
Læg derefter fisken på og luk butterdejen godt til. Vend den ud på en bageplade og pensl med et sammenpisket æg. Lav derefter en butterdejspakke mere.
Bag dem ved 200 grader i 20-25 min. til de er flotte gyldne.Lad dem køle lidt af og sæt dem på en tallerken og hæld Beurre blanc sauce rundt om og nyd dem. Mmmmmm, siger jeg bare!
I dag skal manden og jeg ud at spise og det bliver dejligt! Hvad der ikke er så dejligt er, at jeg har fået noget så ondt i halsen og en forkølelse der er godt i gang med at indtage min krop. Øv, siger jeg bare!! Så måske står de næste par dage på seng og varm te? Jeg håber det ikke.