Hyggemor

søndag den 18. september 2011

Knækbrød...uuuhhmm!

Der er rigtig mange herinde i blog land der lægger opskrifter på knækbrød og nu vil jeg gøre det samme, for det smager fantastisk og er super nemt at lave. Denne opskrift har jeg fra min kusines kageblog Anne's kagekrummer :-)

Ingredienser: 
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø 
1 dl hørfrø 
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner 
3,5 dl hvedemel 
1 tsk. bagepulver
2,5 tsk. salt 
2 dl vand 
1,25 dl olie 

Rør havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål.
Tilsæt vand og olie, og rør dejen godt sammen – ja, den skal være klistret! 
Læg et stykke bagepapir på bordet, hæld halvdelen af dejen op på papiret og læg endnu et lag bagepapir ovenpå. 
Rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir, fjern det øverste lag papir og skær/rids dejen i firkanter i den størrelse du ønsker de færdige knækbrød skal have (dette gøres meget nemt med et pizzahjul).

 Læg det hele over på en bageplade og bag knækbrødene i ca. 15 min. ved 200 grader. 
Gør det samme med den anden halvdel af dejen. 

Lad dem køle lidt af inden man brækker dem fra hinanden. Knæk brødet er super lækkert både med og uden pålæg.
Velbekomme og god søndag!

lørdag den 17. september 2011

Det var så dét....VIDERE!!!

Nu er valgkampen og folketingsvalget overstået og det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg er godt tilfreds med resultatet. Men for pokker hvor er jeg dog træt af alle de, efter min mening, dårlige blå tabere!!! Man kan ikke åbne en avis, se nyheder eller gå på Facebook uden at man støder på folk der rakker ned på den kommende røde regering. Jeg synes ærligt talt det er lidt lavt og egentlig også lidt en latterliggørelse af det FLERTAL der har talt. For der er jo et flertal der har stemt for en rød regering og nu er det vist på tide at de blå der piver tager sig en tudekiks og kommer videre.....

fredag den 16. september 2011

Ærtesuppe

Forleden havde Noah bestilt ærtesuppe til afttensmad, så det måtte jeg jo så i gang med. Jeg har aldrig lavet det før, men resultatet blev ganske udemærket synes jeg. Dette er min egen opskrift og rækker fint til 4 voksne personer.

1 mellemstort løg
3 fed hvidløg
1 liter grøntsagsboullion
300 gram frosne ærter
2 dl. piskefløde eller madlavningsfløde
Salt og peber

Løg og hvidløg skæres i tern og svitses i olivenolie i en gryde. Tilsæt grøntsagsboullion og ærter og lad det småkoge et par minutter. Blend med stavblender eller i en blender. Tilsæt fløde, kog op og smag til med salt og peber.
Jeg serverede det suppen med ristede bacontern og hjemmebagt ciabattabrød. En lækker og mættende suppe :-) Velbekomme!

søndag den 11. september 2011

Trænger til lidt ro(!)

Det har været en rigtig hyggeligt søndag, men for pokker hvor jeg lige trænger til lidt ro nu! Jeg har nogle børn som har været ekstremt meget "på" i dag og af en eller anden grund er det bare mig de går til hele tiden. I disse tider er jeg/mit hoved bare ikke indrettet til alt for meget "gang i den".....det bliver bare omstillet til kaos og irritation i mit hoved :-( Lunten er kort ligenu, så jeg tror jeg trækker mig lidt tilbage og lægger mig på sengen og ser lidt TV, helt alene.....forhåbentlig. Selvom jeg er glad for efteråret, så gør det alligevel noget mindre godt ved mig, at vi går mod mørkere tider.
Noah har bestilt ærtesuppe til aftensmad og det bliver så min debut med at lave det :-) Hvis det bliver godt, så deler jeg gerne opskriften med jer herinde. Nu kalder sengen TVét og en halv times tid med News...alene...inden jeg skal i gang med aftensmaden. Måske skulle jeg først lige slå dejen til brødet op.....
Go' søndag aften til jer.

lørdag den 10. september 2011

Nem pastaret med laks

Til 2 personer
Ca. 200 gram champignon
4 forårsløg
1 flaske cremefine 7% (eller anden madlavningsfløde)
Chili (jeg har brugt friskkværnet tørret chili)
salt, peber

Båndpasta (eller en hvilken som helst anden slags pasta)
Laksefileter

Skær champignon og forårsløg ud og rist dem på en pande eller i en gryde. Hæld fløden ved og lad det simre et par minutter. Krydr med salt, peber og chili. Kog pastaen.

Krydr. laksefileterne med salt og peber og drys den ene side med sesamfrø. Steg dem på en pande i olie og smør maks. et par minutter på hver side. Steg siden med sesamfrø først.
Hæld vander fra pastaen og bland saucen i. Anret på en tallerken og drys evt. med hakket forårsløg. Super nemt og hurtigt.
Velbekomme!

onsdag den 7. september 2011

Efterår

Jeg har været lidt stille herinde på bloggen den seneste tid, men jeg skal nok komme igen.
Efteråret er her og jeg synes faktisk slet ikke at efteråret er så tosset. Hellere nyde det i stedet for, at være ærgerlig over den manglende sommer. Efteråret er sprød frisk luft, skønne farver, kastanjer, modne frugter og indendørs hygge.
Inden længe skal der produceres masser af æblegrød til fryseren af alle de mange hundrede æbler, som der er på vores kæmpe æbletræ. Godt jeg har investeret i en lynhurtig æbleskræller, som samtidig fjerner kernehuset i løbet af ingen tid :-)
Jeg glæder mig også til at lave simremad, som jeg også synes hører efteråret og vinteren til. Sofahygge med ungerne og levende lys og tæpper er bestemt heller ikke at kimse af - jeg elsker det.
Når efteråret kommer går jeg også i "hamstringsmode". Fryseren, skufferne og viktualiekælderen bliver fyldt op. Det er en dejlig følelse at vide, at der er rigeligt mad på lager. Og lur mig, om jeg ikke skal en tur til Ikea for at hamstre bloklys og kronelys ;-)

Hvad er efterår for dig?