Hyggemor

onsdag den 31. august 2011

Mine yndlingsmuffins

Det er disse her...
De er ganske vist ikke så pæne som alle de flot pyntede muffins, som er så "moderne" i øjeblikket :-) Men de smager himmelsk. Her er opskriften, så kan du måske selv prøve.

Kokosmuffins ca. 15 stk.:

2 æg
2 dl. sukker
2 tsk. vaniliesukker
125 gram smør
3/4 dl. mel
4 dl. kokosmel
50 gram hasselnødder
100 gram mørk chokolade

Æg og sukker piskes godt sammen. Smøret smeltes, køles lidt af og røres i. Nødder og chokolade hakkes og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser.Dejen røres godt sammen.
Læg dejen i forme med to spiseskeer og bag dem ved 200 grader i 10-15 minutter til de er lysebrune.
De er supernemme og MÅ prøves :-)

mandag den 29. august 2011

Marineret nakkekotelet m. fennikel/spidskålsalat

Jeg havde aldrig drømt om at jeg skulle komme til at holde så meget af denne salat, som jeg gør nu. Sammensætningen lyder måske meget speciel, men det smager bare så godt. Og de marinerede nakkekoteletter passer rigtig godt til, synes jeg.
Fennikel/spidskålsalat:
½ fintstrimlet fennikel
½ fintstrimlet spidskål
10-15 mynteblade også i fine strimler

3 spsk. æbleeddike
4 spsk. ahornsirup

Skær fennikel og spidskål i fine strimler og bland det i en skål. Rør æbleeddike og honning godt sammen, bland det i salaten og lad det trække et par timer.
Myntebladene strimles fint og blandes i salaten lige inden servering. Vær varsom med mynten, for smagen trænger meget igennem.

Marinaden til koteletterne:

1½ dl. Soya
1 dl. Olie
2-3 fed presset hvidløg
1 spsk. engelsk sauce
Kværnet peber
Tabasco

Lad kødet marinere i mindst et par timer, men gerne natten over. Jeg har fået opskriften fra min svigermor, som har brugt marinaden til svinemørbrad, som også smager super godt.
Kødet og salaten kan serveres med kartoffelbåde og kold sauce af creme fraiche, hakket persille, dild, purløg, salt og peber.
Velbekomme!



onsdag den 24. august 2011

Må jeg anbefale...

...disse to kogebøger.
"Spis dig let" og "Grove løjer" af Anne Ravn. Jeg synes de er rigtig goé og desuden er de rigt illustreret og der er rigtig mange gode ideér til alle måltider inkl. madpakke og mellemmåltider.
Jeg har fundet begge to i Super Brugsen til 69.95 pr. stk. (medlemspris).
Jeg har mange kogebøger, men følger faktisk sjældent en opskrift slavisk. Jeg bruger dem mest som inspiration. Og så glæder jeg mig her til d. 5 september, hvor Masterchef starter på TV3 :-))))

mandag den 22. august 2011

Dagens ret

Soyamarineret kyllingespyd med sweet potato falafel og vandmelonsalat med fetaost.
Opskriften på sweet potato falafel har jeg fået af søde Sarah, en amerikansk pige i familien. Jeg har dog justeret en smule:

450 gr. søde kartofler
1½ dl. kogte og blendede kickærter (fra dåse kan sagtens bruges, det er nemt)
Saften fra en lille lime
1 tsk. spidskommen
Et lille bundt hakket friske koriander (brug evt. persille hvis man ikke kan lide koriander)
To fed knust hvidløg
1-2 spsk. olivenolie
Salt og peber.

Kog de søde kartofler til de er godt møre. Mos dem og rør dem godt sammen med de øvrige ingredienser. Steg dem på panden i olie til de er gyldne. Det er det nemmeste at sætte "klatter" på panden med to spiseskeer. De kan også steges i ovnen til de er gyldne.


Soyamarinaden til kyllingespydende har jeg rørt med lige dele soyasauce, Ketjap Manis (sød soya), olie og ketchup. Krydr med peber og røget paprika. Steges i ovnen i 20-25 min.
Lad være med at pensle med marinaden før kødes har fået 5-10 min. i ovnen (pensl af to gange det sidste kvarters tid). Ellers risikerer man at de bliver sorte.

Salaten er blandede babyleafes, vandmelon i grove tern og fetatern....uuhhmmm.

søndag den 21. august 2011

Den hurtige og nemme

Aftensmaden i dag måtte gerne være nem, da dagen er fløjet afsted med en masse praktisk krydret med familiehygge.Noah bankede lige sin mor i kortspillet fisk, som jeg også husker fra jeg var barn. Han er en haj til de forskellige spil og som regel får jeg ikke et ben til jorden.

Nå, men menuen blev til panerede fiskedeller med hasselback kartofler og tomatsalsa. Salsaen en "marineret" med hvid balsamico og muscovado sukker....det fungerer rigtig godt. Udover det og tomater, selvfølgelig, var der knust hvidløg, hakket persille, hakket rødløg og chili.
 Jeg ved ikke hvorfor, men søndagsmaden må, som regel, godt være nem og hurtig og det er dette her :-)

lørdag den 20. august 2011

Sukkerbryllup

Ja det hedder det når man har været gift i 6 år, som Claus og jeg har været i dag. Som tiden dog går! I dag for 6 år siden var det en skøn sommerdag og vi blev viet i vores have af den daværende borgmester, omgivet af familie og venner. Det var et havebryllup med alt hvad dertil hører.
Vi blev viet kl. 12 lørdag og først søndag morgen ved 4 tiden sluttede festen. Det var lige som vi havde ønsket os.

fredag den 19. august 2011

I går....

landede min "Bibel" i postkassen.
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med Ikea. Og lur mig, om jeg ikke kan finde et par ting i det nye katalog, som jeg godt kunne bruge.
Så er der dømt "mig tid"....

PS: Jeg lover at der nok snart skal komme noget mad her på Bloggen. Men nu er vi så heldige, at vi skal spise ude både i aften og i morgen aften. Jeg håber at kunne præsentere søndagsmenuen for jer :-)

torsdag den 18. august 2011

Til eftermiddagssnacken....

Så gik formiddagen og jeg fik lige produceret lidt på symaskinen. Noah og Sille trængte begge til en ny frugtpose, så eftermiddagsmaden/frugten kan opbevares praktisk (og pænt).
Det blev til disse to stofposer.
Så håber jeg bare at de falder i god smag hos poderne. Sådanne størrelser har jo også deres egne meninger om, hvordan tingene skal se ud.
Nu skal jeg en tur i byen og købe køkkengrej, som egner sig særdeles godt til efteråret her i huset :-) Og nå ja, så trænger sønnike også lige til nogle nye bukser og sko.

Rigtig god dag til dig fra mig.

onsdag den 17. august 2011

Velkommen...

Så fik jeg oprettet min blog, med kyndig hjælp fra søster. Har i et stykke tid gerne ville bidrage med mit til blog land, så nu skulle det være.
Her kommer I primært til at læse om mig, min hverdag, min familie, bolig/indretning og ikke mindst mad. Som nogen af jer, som læser med nu, nok ved, så elsker jeg at lave mad (og spise det ;-)). Så jeg tænker, at jeg gerne vil dele det her, hvis der skulle komme noget godt ud af min madlavning og det fortjener at blive delt. Jeg vil bestræbe mig på, at få et eller flere billeder med til mine indlæg, da jeg selv synes at indlæg med billeder bare er lidt mere spændende.
Jeg håber meget at I vil følge med og jeg håber også meget at I vil give nogle kommentarer med på vejen.
God læselyst her på min nye blog :-)